High Kick

 
 
#LMfamily / Team Stockholm från vänster: Nelly, Rebecca, Moi, Andreas, David och Amanda
(aka: Knopfen, Chibbe med Dibbe, Bobbo, Kung Karl, Bonnis, Kikki!)
 
 
Likt Herr Fredrik Eklund vill jag bara göra en high kick högt upp på nåt berg någonstans i den perfekta solnedgången till ett klockrent soundtrack. För exakt den känslan spritter i hela kroppen just nu. För 1,5år sedan lämnade jag ett väletablerat företag, världskänt infakt och med en tjänst många skulle kriga för att få enbart pga dålig magkänsla. Jag mådde verkligen inte bra, gillade inte min omgivning, de värderingar och uttalanden som fanns och jag kände att jag helt enkelt inte kunde stå upp för företaget och fortfarande vara den person jag ville vara. Däremot älskade jag mitt jobb och jag kämpade in i det sista för att få ihop bitarna men det var i motvind och förmodligen hade jag kunnat vara kvar där än i dag på ren passion men då hade jag inte varit en hel människa.
 
Jag tog efter många om och men och olika incidenter beslutat att lämna för gott och det med ett erbjudande i ryggen om att öppna upp ett eget kontor i Stockholm, ett konkurrerande företag helt enkelt. Såhär i efterhand är jag otroligt stolt över mig själv för att jag hade the gutts att ge mig på det. Inte nog med att det är en hård bransch så har den inprincip liknat ett monopol då det legat tre agenturer på täppan i lika många år man själv har levt och ingen har riktigt gett sig in i leken att konkurrera och därför har det sett likadant ut i alla år. Därför har man också kunnat styra med järnhand och sett till att vägra utvecklingen och istället för att växa bara göra det man gjort i alla år "för det har funkat så bra" etc.
 
Med ett grymt support från min nyblivna danska familj i ryggen hoppade jag på berg o dalbanan, och helvete vilken ride det varit. Vi har susat genom lögner, rykten, glåpord och hånskratt men vi hade riddarustningen på från start och lät det rinna av och tänkte att sanningen kommer alltid fram och i slutet är det bara vi som vinner på det, det handlar bara om fråga om tid och tålamod. Däremot vände det snabbare än vi trodde och det tog knappt tre månader innan vi spelade i samma liga som de stora essen som funnits i flera flera år och i vintaras när vi gjorde vårt första helårs bokslut trilla jag nästan av stolen. Att det gick bra hade jag full koll på, men aldrig trodde jag att vi, endast tre passionerade halvgalna människor i vårt team skulle gå raka vägen upp i likvärdig omsättning som de andra gamla rävarna som regerat mode-stockholm i så många år. Nu är detta baserat på deras bokslut från tidigare år så ska bli otroligt spännande att se hur det ser ut nu:) 
 
Det är en otroligt häftig resa och man är så jävla kass på att klappa sig själv på axeln och berömma sitt eget hårda slit, för vi har fan kämpat det måste jag säga. Så idag är det faktiskt skryt-dags och tid för mig själv att scream out load - FY FAN VAD JAG ÄR STOLT och vi är så förbannat jävla bra. Och med detta skryt sagt vill jag också announca att vi signat med två nya medarbetare, och detta trots att vi så sent som bara två månader anställde en ny tjej. Vi blir alltså dubbel styrka på bara nån vecka. Hur coolt är inte det??
 
Min vision när jag öppnade var att vara en grym agentur som är öppna för nya ideer och jobbar mer med hjärta än vana, se möjligheter och kunna hjälpa till där vi kan, att kunder och modeller känner att de kan vända sig till oss för att vi är enkla, snabba, okomplicerade, trevliga och männskliga. Sen var drömmen om att bli ett stort starkt företag som tar en bredare marknad ett plus vid sidan om.
 
Det är så jävla häftigt att ha möjligheten att få ta in nya hungriga människor i branschen och få följa deras resa till att bli etablerade grymma bokare, och häftigast av kanske allt att jag äntligen få prova att jobba på det sätt jag så länge velat och drömt om men aldrig fick tillåtelsen till att göra, och som plåtser på såren också få ett konkret kvitto på att det jag gör och ville göra faktiskt fungerar. Men ingenting hade varit möjligt utan mitt team, och med tanke på vad vi åstadkom förra året endast som tre anställda vågar jag knappt drömma om allt magiskt som kommer hända detta år!
 
Och sist men inte minst, tack tack tack till alla modeller som litar på oss och lämnar er karriär i våra händer, för att ni tror på oss och låter oss jobba för er, utan er hade vi inte varit någonting! Och självklart till alla våra kunder, samarbetspartners, fotografer, byrårer och gud vet vad som gav oss en chans, bokar modeller via oss och kommer med nya förfrågningar och projekt, litet som stort. Ni är verkligen en del av vår framgång och vi är så så tacksamma för all support och stöd under vägen!
 
Speciellt tack faktiskt till alla ni testfotografer, stylister, make up artists och studios som finns där och jobbar med våra new faces och hjälper oss bygga deras böcker och ta dem till nästa steg i sin karriär.
 
FY fan, idag är lite happy euphoria, men fy fan vad vi alla är bra. Alla är vi starkare tillsammans och vem fan säger att en jävla massa kockar inte kan laga en heltvetes jävla bra middag ihop??!
 
 
 
 
 
Le Management | | Kommentera |
Upp